Lekkers bakken : Cocoskoekjes

Het eerste bakkersmoment! We beginnen met iets eenvoudig: cocoskoekjes. Nee, geen rotjes, koekjes. De koekjes zijn platter, maar minstens even lekker. Wat hebben we nodig?
Ingrediënten
  • 125 g cocosrasp
  • 125 g bloemsuiker
  • 100 g eieren (2 stuks)
  • 120 g boter ( geen margarine)
Wat moet ik daarmee. doen? wel ...
Werkwijze:
  • Smelt de boter
  • Meng de cocosrasp en de bloemsuiker
  • Meng de gesmolten boter onder de droge ingrediënten
  • Voeg de volledige eieren in een keer onder
Zo, nu het leukste ...
Verwerken
  • Neem een dessertlepel en maak hoopjes op de een vel bakpapier, ongeveer 4 cm van elkaar.
  • Maak de hoopjes plat tot ze ongeveer 3 mm hoog zijn.
  • Zorg dat het koekje mooi egaal is: oneven zullen ze hier en daar verbranden of rauw zijn.
  • Zorg dat je oven voorverwarmd is tot 180 graden Celcius
  • bak de koekjes af tot de buitenkant mooi bruin is, maar het midden nog geel is (het geel van een ei dat buiten gelopen heeft, is altijd geler!)
Leuke tips
  • Wie voor perfectie gaat, kan in een speciaalzaak voor bakkersmateriaal een siliconemat kopen waar je de rondjes in zitten, zodat ze allemaal even hoog zijn. Je strijkt er gewoon je beslag over uit tot het egaal is met het matje.
  • Je kan ook enkele velletjes karton op elkaar kleven tot de gewenste dikte en dan een gaatje in snijden. Maar hou er rekening mee dat je het best plastificeert zodat het karton het vocht uit het beslag niet opneemt.
  • Je kan zelf kiezen hoe groot je je koekjes maakt, maar hou er rekening mee dat je op één bakplaat allemaal dezelfde grootte moet hebben, anders verbranden de kleintjes
Stuur gerust een fotootjes naar info @ broodjeliefde . be!

No Comments